Wilt u zich verder verdiepen in de ziekte van Parkinson? Via ParkinsonNet is het mogelijk om verschillende scholingen te volgen. Naast de specifieke scholingen die u hier in het overzicht vindt, verzorgt ParkinsonNet ook graag incompany scholingen. Neem voor dit specifieke type scholing contact met ons op.

Cursus ‘Parkinson voor verpleegkundigen’

Zie ‘Meer informatie en inschrijven’ voor de data waarop deze cursus plaatsvindt

Binnen deze tweedaagse basiscursus staat de anatomie en fysiologie van de ziekte van Parkinson centraal, evenals de kennis over de medische en multidisciplinaire behandelmogelijkheden. De basiscursus richt zich op de zorg in de praktijk. In deze opleiding leert u de vereiste competenties om de beste zorg te bieden aan parkinsonpatiënten en hun naasten volgens de landelijke multidisciplinaire richtlijn. Na het volgen van deze cursus mag u zich verpleegkundige met aandachtsgebied Parkinson noemen. 

Meer informatie en inschrijven

Incompany scholing ‘Parkinson voor verzorgenden’

Datum te bepalen in overleg

Samen met uw collega’s leren over de ziekte van Parkinson? Om patiënten met deze complexe ziekte binnen uw organisatie te verzorgen is goede basiskennis noodzakelijk.ParkinsonNet biedt daarom scholingen en klinische lessen aan voor verzorgenden, die gespecialiseerde experts op uw eigen locatie geven. Iedere training start met een inleiding over de ziekte van Parkinson. Het totale programma maken we graag samen met u compleet.

Meer informatie en inschrijven

Opleiding tot parkinsonverpleegkundige

Zie ‘Meer informatie en inschrijven’ voor de data waarop deze cursus plaatsvindt

Wilt u zich scholen tot parkinsonverpleegkundige? De 10-daagse opleiding is ontwikkeld vanuit de praktijk waarin de parkinsonverpleegkundige zich begeeft. U leert de vereiste competenties om de beste zorg te bieden aan parkinsonpatiënten en hun naasten. De opleiding bestaat uit verschillende onderwijsactiviteiten zoals hoorcolleges en onderwijsleergesprekken, vaardigheidsonderwijs, discussievormen, praktijkopdrachten, patientenverhalen en het werken met simulatiepatienten. Na het volgen van de opleiding mag u zich parkinsonverpleegkundige noemen.

Meer informatie en inschrijven
parkinzorgScholing